Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 02642816270
WEB http://sakaryafatiheml.meb.k12.tr
Adres : Tekeler Mahallesi Karasu Caddesi No31 Sakarya/Adapazarı
VİZYON : Adapazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, sanayi ve hizmet sektörünün kalkınmasına katkıda bulunarak, ülkemiz insanının refah düzeyini artırmak amaçlı projeler geliştirip, öğrencilerini çağın gerektirdiği nitelik ve beceriye sahip, girişimcilik ruhu gelişmiş teknik elemanlar olarak yetiştiren, öğrencilerini istenilen nitelik ve donanımlı olarak hazırlayan ulusal ve uluslararası örnek bir kurum olmaktır.
MİSYON : Adapazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, öğrencilerimizi değerlerimiz doğrultusunda orta öğretim düzeyinde, ilimiz ve ülkemizin sanayi ve hizmet kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu ve ileride duyacağı, nitelik ve donanıma sahip teknik elemanlar olarak yetiştirip, yüksek öğrenimi hedefleyen, öğrenci gruplarımızı yüksek öğrenime hazırlayan, çevresinde seçkin bir mesleki ve teknik eğitim öğretim kurumu olmaktır.
BAŞARILAR :
Rehber Öğretmen : 1
Resim Sınıfı : 1
Müzik Sınıfı : 0
Misafirhane : 0
Kütüphane : 1
Hazırlık Sınıfı : 0
Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 1
Öğretim Şekli : tamgün-tamyıl
Kantin: 1
Yemekhane : 1
Revir : 0
Saatler : 08:40-17:20
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz
Pansiyon : Yok
Lojman : yerleşke içersinde,3 katlı,her katta 2 daire,doğalgazlı ve bağımsız olarak inşa edilmiştir. Sayısı:6
Servis :
Ulaşım : Eski Adapazarı-Karasu Yolu üzerinde olup,Kuzey Terminaline yaklaşık 300 mt.mesafede olup güneyinde yer almaktadır.ulaşım kara taşıtlarıyla sağlanmakta.
Yerleşim Yeri : Şehir.Eski Adapazarı-Karasu Yolu üzerinde olup,Kuzey Terminaline yaklaşık 300 mt.mesafede olup güneyinde yer almaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Adapazarı Kayamakamlığına uzaklığı yaklaşık 2 Km.,Sakarya Valiliğine uzaklığı ise yaklaşık 17 Km.
Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2017-2018 Öğretim yılında 9.sınıfa 71 taban puan, 388 tavan puanla öğrenci almıştır.
Sportif Etkinlikler : Okulmuzun futbol,voleybol,atletizm,badmington,hentbol masa tenisi,futsal,güreş,kros ,atıcılık dart ve bocce takımları bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuz TÜBİTAK 4006 bilim fuarlarına her yıl katılmaktadır.
Proje Çalışmaları : 2018 Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor projesi kapsamında (FATİH MTAL GNÜLLERİ FETHEDİYOR)
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : 2016 -2017 Asansör kazalarının önlenmesi için avrupada sürdürülebi,lir mesleki eğitim(Avusturya WİEN) 2016-2017 Öğrencilerin temel PLC Sistemleri Modülünde İstamdama Yönelik Mesleki Staj (Avusturya BREGENZ)