SAKARYA / ADAPAZARI - Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Çocuklar geleceğimzin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştrmek hepimizin insanlık görevidir. Mustafa Kemal ATATÜRK

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günüokulumuzda coşkulu ve duygulu bir şekilde kutlandı. Okulumuzda yapılan tören, saygı duruşu ve akabinde hep birlikte söylenen İstiklal Marşı´yla başladı. Uğruna türküler yazılan, ağıtlar yakılan bu önemli günü hiç unutmamak ve gelecek nesillere unutturmamak adına hazırlanan programımızda; okulumuz Tarih öğretmenlerinden Nalan Çelebi’nin günün anlam ve önemini belirten konuşması ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu şiirler ve türküler yer aldı. Programı hazırlayan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Kahraman şehit askerlerimizi ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 'ü minnet ve şükranla anıyoruz.

Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.

(Mustafa Kemal Atatürk)

Mrt

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı zümresince 10. sınıflarımız arasında "12 Mart İstiklâl Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Konulu Bilgi Yarışması "düzenlendi. Oldukça çekişmeli geçen yarışma sonunda yarışmaya katılan tüm öğrencilerimiz ödüllendirildi. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı zümremiz  tarafından hazırlanan program okul bahçemizde icra edildi. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatral gösteri, şiirler ve oratoryo sunuldu. . Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

MESLEKİ GELİŞİMLER İÇİN AVRUPADA ÖĞRENCİ STAJI adlı , 2023-1-TR01-KA122-VET-000163243 nolu projemiz ile ilgili basında çıkan haberlerimiz...

Şbt

Dilimzin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen Divan-ı Lugat_it Türk konulu deneme yarısmasında okulumuz 11/R sınıfı ögrencsi Yiğit Korkmaz Bir Milletin Dünü Bugünü ve Yarını Dil baslıklı denemesi ile ilçe üçüncüsü seçilmistir. Ögrencimizi tebrik ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı ögretmenlerimizce sınıflarımızda Anlat Bakalım oyunu  düzenlenerek öğrencilerimiz atasözleri ve deyimleri ögrenerek ve eğlenerek pekistirdiler. Ayrıca Subat ayı çalısma planımızda yer alan Atasözleri ve Deyimler çalısmaları okulumuz panolarında sergilendi Öğrencilerimizce hazırlanan Atasözleri ve Deyimler afisleri okulumuzun çesitli yerlerine asıldılar

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak ayı eylem planımızda yer alan Divanu Lugati't-Türk, okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı ögretmenlerimizce tüm sınıflarımızda tanıtılarak  Anlamını Bul ve Hatırlatmaca  etkinlikleri yapıldı.

Ara

Bakanlıgımızca başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" ile  okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları sayesinde öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Ara

EN UZUN GECEDE TOPRAKLA BULUŞAN HER FİDAN GAZZEDE HAYATININ BAHARINDA YİTİRİLEN BİR CAN