SAKARYA / ADAPAZARI - Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tekeler Mahallesi Karasu Caddesi No 31 Sakarya/Adapazarı
Vizyon
Adapazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, sanayi ve hizmet sektörünün kalkınmasına katkıda bulunarak, ülkemiz insanının refah düzeyini artırmak amaçlı projeler geliştirip, öğrencilerini çağın gerektirdiği nitelik ve beceriye sahip, girişimcilik ruhu gelişmiş teknik elemanlar olarak yetiştiren, öğrencilerini istenilen nitelik ve donanımlı olarak hazırlayan ulusal ve uluslararası örnek bir kurum olmaktır.
Misyon
Adapazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, öğrencilerimizi değerlerimiz doğrultusunda orta öğretim düzeyinde, ilimiz ve ülkemizin sanayi ve hizmet kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu ve ileride duyacağı, nitelik ve donanıma sahip teknik elemanlar olarak yetiştirip, yüksek öğrenimi hedefleyen, öğrenci gruplarımızı yüksek öğrenime hazırlayan, çevresinde seçkin bir mesleki ve teknik eğitim öğretim kurumu olmaktır.
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :5
Öğretim Şekli :tamgün-tamyıl
Lojman
6 - yerleşke içersinde,3 katlı,her katta 2 daire,doğalgazlı ve bağımsız olarak inşa edilmiştir.
Ulaşım
Eski Adapazarı-Karasu Yolu üzerinde olup,Kuzey Terminaline yaklaşık 300 mt.mesafede olup güneyinde yer almaktadır.ulaşım kara taşıtlarıyla sağlanmakta.
Yerleşim Yeri
Şehir.Eski Adapazarı-Karasu Yolu üzerinde olup,Kuzey Terminaline yaklaşık 300 mt.mesafede olup güneyinde yer almaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Adapazarı Kayamakamlığına uzaklığı yaklaşık 2 Km.,Sakarya Valiliğine uzaklığı ise yaklaşık 17 Km.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2017-2018 Öğretim yılında 9.sınıfa 71 taban puan, 388 tavan puanla öğrenci almıştır.
Sportif Etkinlikler
Okulmuzun futbol,voleybol,atletizm,badmington,hentbol masa tenisi,futsal,güreş,kros ,atıcılık dart ve bocce takımları bulunmaktadır.
Okulumuz TÜBİTAK 4006 bilim fuarlarına her yıl katılmaktadır.
Proje Çalışmaları
2018 Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor projesi kapsamında (FATİH MTAL GNÜLLERİ FETHEDİYOR)
Yurtdışı Proje Faaliyetleri